Støtte under uddannelsen
Der findes forskellige muligheder i forhold til, hvordan I som oplæringssted kan støtte jeres elever til at gennemføre deres uddannelse. Du kan læse mere om mulighederne for støtte nedenfor.
Der findes forskellige muligheder i forhold til, hvordan I som oplæringssted kan støtte jeres elever til at gennemføre deres uddannelse. Du kan læse mere om mulighederne for støtte nedenfor.
På Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens kan en elev i oplæring få en mentor, hvis eleven har brug for ekstra støtte og vejledning for at kunne gennemføre oplæringen. En mentor kan f.eks. støtte elever med særlige personlige eller sociale udfordringer.
Vil du høre mere om skolens mentorordning, kan du kontakte en uddannelsesvejleder.
Specialpædagogisk støtte (SPS) skal sikre, at elever på trods af funktionsnedsættelser kan uddanne sig på lige fod med andre elever.
Elevens behov for SPS er oftest tilstede både i skole- og oplæringsperioder. Støtte i oplæringsperioder varetages som udgangspunkt af oplæringsstedet, men kan i særlige tilfælde foregå på skolen.
Læs mere om SPS i linket nedenfor.
SPS i oplæringsperioderFormål
At støtte eleven i at gennemføre uddannelsen.
Sproglig støtte (AMU Fagdansk)
Tirsdage kl. 13.00-15.00 på afdelingerne i Vejle, Horsens og Kolding/Fredericia
Tilbuddet gælder alle elever, der ikke har dansk som modersmål.
Tilmeldingen aftales med eleven, kontaktlærer og/eller uddannelsesvejleder samt ansættende myndighed, hvis eleven er ansat.
Tilmeldingen foretages af skolens sekretær for AMU
Faglig støtte
Torsdage kl. 13.00-15.00 i Fredericia, Vejle og Horsens.
Tilbuddet gælder elever, der er udfordret i at bestå farmakologi og naturfag.
Tilmeldingen aftales med eleven, fagunderviser, uddannelsesvejleder og elevens ansættende myndighed.
Uddannelsesvejleder opretter tilmeldingen og lægger den i mappen på share for den enkelte afdeling.
Materiale udviklet af Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens
Med Børne- og Undervisningsministeriets kvalitetsudviklingsmidler til styrket indsats for ordblinde har skolens læsevejledere udviklet fire videoer målrettet oplæringsvejledere i praksis og skolens personale, som yder specialpædagogisk støtte.
Videoerne er tænkt som en hjælp til vejledningen af ordblinde elever. Du finder videoerne via dette link.
Materiale udviklet af øvrige
På Danmarks Læringsportal, emu, kan du se tre videoer om at være elev med ordblindhed i oplæring på social- og sundhedsuddannelserne, og hvordan I som oplæringssted kan understøtte elever med ordblindhed i deres læringsproces. Du finder videoerne via dette link.